Vraag tot ondersteuning

Hoe kan je als organisatie kinderen met diverse achtergronden bereiken? Niet alleen met welke kanalen bereik je deze kinderen. Maar ook met welke content en op welke manier breng je deze content over… Hiervoor zoekt het BUDA::lab de ideale partner.


Concrete aanpak

Met De Creative Stem vond het BUDA::lab de ideale partner binnen het netwerk van Ste(a)m Hive. Samen ontwikkelden ze content voor verschillende workshop reeksen.

Over dit project

Het BUDA::lab is een plaats voor jong en oud. Ook de aller jongste kinderen zijn in het BUDA::lab welkom. Dankzij het project Jonge Makersclub bieden ze een aanbod op maat voor deze kinderen. Jonge Makersclub bestaat uit 3 reeksen van 3 sessie waar rond een specifiek thema gecreëerd wordt. Door de kinderen te laten werken aan een hands-on project, waar de design thinking methodologie wordt gevolgd, ontdekken ze de wereld van STEM.

Contactpersoon

Contactpersoon BUDA::lab:
info@budalab.be

Contactpersoon STE(A)M-hive:
Stan@designregio-kortrijk.be

Ook interessant

Blijf-in-je-kot STE(A)M-box

De blijf-in-je-kot STE(A)M-box werd uitgewerkt ter vervanging van het project ‘De ideale wereld’ die door de COVID-19 lockdown niet kon doorgaan. Een deel van de geplande activiteiten werden omgetuned tot thuis concepten.

Meer info

Open Labs Kortrijk - Maak je eigen neon lichtobject

Op dinsdag 14 februari 2023 organiseerden we in het 'Industrial Design Center' het 1ste Open Lab van Kortrijk.

Meer info

Lancering BUDA::rover

Op 22 november 2020 werd de BUDA::rover gelanceerd in K in Kortrijk. De BUDA::rover is een voertuig volledig bedacht en gemaakt in het BUDA::lab.

Meer info

Training: ontwerpen van STEM-activiteiten

In deze ontwerpsessie verkenden we inspiratiebronnen en methodieken om zelf STEM-activiteiten te ontwerpen.

Meer info