Vraag tot ondersteuning

Hoe kinderen (tussen 9 – 12 jaar) uit kwetsbare gezinnen tijdens de lockdown een zinvolle vrijetijdsactiviteit aan te bieden én hen ondertussen ook in aanraking te laten komen met techniek en wetenschappen.


Concrete aanpak

Inspireren & informeren
Brainstorm over mogelijke alternatieven voor het project ‘ De ideale wereld’ die spijtig genoeg niet kon doorgaan omwille van de corona-maatregelen.

Faciliteren 
Uitwerken concrete STE(A)M-opdrachten in samenwerking met enkele van ons STE(A)M-partners.

Over dit project

De blijf-in-je-kot STE(A)M-box werd uitgewerkt ter vervanging van het project ‘De ideale wereld’ die door de COVID-19 lockdown niet kon doorgaan. Een deel van de geplande activiteiten werden omgetuned naar een thuis-concept.

Concreet werden er verschillende STE(A)M-boxen uitgewerkt voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar uit kwetsbare gezinnen. In zo’n box stak telkens een instructiefiche op maat van de kinderen en de benodigdheden die vaak niet terug te vinden zijn in de huis-, tuin- en keukenkast. De boxen werden gratis thuisgeleverd door brugfiguren. Op welbepaalde momenten konden de kinderen ook langskomen op Athena campus Heule voor wat praktische ondersteuning.

Benieuwd naar de inhoud van zo een STE(A)M-boxen? Check dan zeker eens de instructiefiches (zie downloads).

 

Contactpersoon

Contactpersoon Athena:
thomas.desimpelaere@athena-driehofsteden.be

Contactpersoon STE(A)M-hive:
Annelies.depaepe@howest.be



Ook interessant

Mijn ideale wereld

“Samen bouwen aan een ideale buurt!” was de slogan van het STE(A)M-traject dat Athena campus Heule en BS De Dobbelsteen in maart 2020 op poten zou zetten. Hun doel was om kinderen tussen 9 en 12 jaar (uit kwetsbare gezinnen)  te stimuleren zelf de handen uit de mouwen te steken én samen te bouwen aan een ideale buurt.

Meer info

Training: ontwerpen van STEM-activiteiten

In deze ontwerpsessie verkenden we inspiratiebronnen en methodieken om zelf STEM-activiteiten te ontwerpen.

Meer info

Duurzame stadguerrilla

Inspirerende 14+ STEAM / Guerrilla traject wordt uitgerold In Brugge en Oostende.

Meer info

Internaat Educa

Hoe kan je jongeren stimuleren voor STEAM-activiteiten binnen de buitenschoolse internaatwerking? Deze activiteiten zijn vrijblijvend en de internaatwerking wil graag een ruim en gevarieerd aanbod gedurende het jaar aanbieden. Ze waren dan ook op zoek om in de Mind- and Makerspace te Brugge aan de slag te gaan met een STEAM-traject.

Meer info