Vraag tot ondersteuning

Om de STEM binnen de vrije tijdssector als volwaardige hobby te laten herkennen, willen we zo veel mogelijk begeleiders van STEM-academies in Vlaanderen opleiden via een kwaliteitsvolle en gecertificeerde opleiding. In cocreatie met alle Vlaamse STEM-partnerschappen en met steun van VLAIO werken we een trainingstraject voor STEM-begeleiders in vrije tijd verder uit.


Concrete aanpak

Deze try-outs werden georganiseerd door STEAMhive in samenwerking met de collega’s Let’s Stem Together. Dit om een trainingsaanbod uit te werken om zo veel mogelijk begeleiders van STEM-academies in Vlaanderen te bereiken.

Over dit project

In deze basissessie kregen de deelnemers basisinzichten om aan de slag te gaan als begeleider met STEM in de vrije tijd.

Contactpersoon

jonas.maeckelberghe@howest.be

Ook interessant

Mijn ideale wereld

“Samen bouwen aan een ideale buurt!” was de slogan van het STE(A)M-traject dat Athena campus Heule en BS De Dobbelsteen in maart 2020 op poten zou zetten. Hun doel was om kinderen tussen 9 en 12 jaar (uit kwetsbare gezinnen)  te stimuleren zelf de handen uit de mouwen te steken én samen te bouwen aan een ideale buurt.

Meer info

STEAMhive Instructorendag

STEAMhive instructorendag

Meer info

Training: ontwerpen van STEM-activiteiten

In deze ontwerpsessie verkenden we inspiratiebronnen en methodieken om zelf STEM-activiteiten te ontwerpen.

Meer info

Global Children's Designathon

Kinderen tussen 8 en 12, die houden van uitvinden en dromen van een betere wereld kregen op de Global Children's Designathon de kans om nieuwe oplossingen te bedenken voor voedsel en klimaatactie over de hele wereld.

Meer info