Vraag tot ondersteuning

Hoe kan je in co-creatie met verschillende partners én de kinderen zelf een STE(A)M-traject gaan uitstippelen? Met deze vraag kwam Thomas Desimpelaere, trekker van het project ‘Mijn ideale wereld’ bij ons aankloppen.


Concrete aanpak

Na een aantal intakegesprekken met de trekkers van het project, namelijk: Athena campus Heule & BS De Dobbelsteen werd er op maat van dit project een INNOWIZ-brainstorm uitgewerkt. Doel was om samen met de kinderen én de verschillende partners out-of-the-box te denken om een ‘zot’ ideeën te bedenken. Na de brainstorm was er ruimte voorzien om met de verschillende partners een ‘storyline’ uit te werken om het idee te realiseren.

Over dit project

“Samen bouwen aan een ideale buurt!” was de slogan van het STE(A)M-traject dat Athena campus Heule en BS De Dobbelsteen in maart 2020 op poten zou zetten. Hun doel was om kinderen tussen 9 en 12 jaar (uit kwetsbare gezinnen)  te stimuleren zelf de handen uit de mouwen te steken én samen te bouwen aan een ideale buurt.
Activiteiten zouden doorgaan in wijkcentrum ‘LDC de Zevenkamer’, aangezien er op die locatie heel wat mama’s samenkomen op woensdagnamiddag.

Voor de workshops zou er samengewerkt worden met heel wat externe partners. Meer bepaald het Industrial Design Center, Das Kunst vzw, Creatool én Kortrijk Kraaknet.

Omwille van de corona-maatregelen kon dit project spijtig genoeg niet doorgaan, maar men bleef niet bij de pakken zitten. Er werd een alternatief, corona-vrij concept uitgewerkt! Benieuwd?
Check dan zeker eens de case ‘Blijf-in-je-kot-STE(A)M-box.

Contactpersoon

Contactpersoon Athena:
thomas.desimpelaere@athena-driehofsteden.be

Contactpersoon STE(A)M-hive:
Annelies.depaepe@howest.be

Ook interessant

Teeny Tiny Houses

Inspirerende 14+ traject Teenie Tiny Houses-project wordt uitgerold In Brugge en Kortrijk.

Meer info

Global Children's Designathon

Kinderen tussen 8 en 12, die houden van uitvinden en dromen van een betere wereld kregen op de Global Children's Designathon de kans om nieuwe oplossingen te bedenken voor voedsel en klimaatactie over de hele wereld.

Meer info

Dag van de Wetenschap

De bezoekers konden tijdens Dag van de Wetenschap gratis proeven van wetenschap, techniek engineering, wiskunde en Kunst. (STEAM)

Meer info

Jonge Makersclub

Meer info