Vraag tot ondersteuning

Organisatie van de wetenschapsacademie voor kinderen valt binnen onze doelstelling om STE(A)M te faciliteren in Vlaanderen.


Concrete aanpak

De workshop werd georganiseerd en gegeven door Katrien, medewerker van STEAMhive, MaM en IDC.

De deelnemers kregen op voorhand een STEAM-box. Deze box bevatte diverse materialen die nodig waren voor de workshops. De 4 workshops werden volledig digitaal, maar wel live gegeven. Op deze manier kregen de deelnemers de kans om de nodige vragen te stellen tijdens de workshops.

Over dit project

In december organiseerden we in samenwerking met Stad Blankenberge de Wetenschapsacademie voor kinderen. Wetenschappers uit het 4e, 5e en 6e leerjaar kregen spelenderwijs de kans om aan de slag te gaan met STEM-technieken.

Tijdens de workshops maakten we samen bruisballen, stempels, bellenblazers en een object met weeftechnieken.

In elke workshop gingen we met verschillende technieken en diverse materialen aan de slag. De rode draad doorheen de 4 workshops was Kerst. De aangeleerde technieken en de bewerkte materialen waren een mooie aanzet om familie en vrienden te verrassen met originele kerstcadeaus!

Contactpersoon

katrien.de.schepper@howest.be

Ook interessant

Internaat Educa

Hoe kan je jongeren stimuleren voor STEAM-activiteiten binnen de buitenschoolse internaatwerking? Deze activiteiten zijn vrijblijvend en de internaatwerking wil graag een ruim en gevarieerd aanbod gedurende het jaar aanbieden. Ze waren dan ook op zoek om in de Mind- and Makerspace te Brugge aan de slag te gaan met een STEAM-traject.

Meer info

Training: ontwerpen van STEM-activiteiten

In deze ontwerpsessie verkenden we inspiratiebronnen en methodieken om zelf STEM-activiteiten te ontwerpen.

Meer info

Mijn ideale wereld

“Samen bouwen aan een ideale buurt!” was de slogan van het STE(A)M-traject dat Athena campus Heule en BS De Dobbelsteen in maart 2020 op poten zou zetten. Hun doel was om kinderen tussen 9 en 12 jaar (uit kwetsbare gezinnen)  te stimuleren zelf de handen uit de mouwen te steken én samen te bouwen aan een ideale buurt.

Meer info

Blijf-in-je-kot STE(A)M-box

De blijf-in-je-kot STE(A)M-box werd uitgewerkt ter vervanging van het project ‘De ideale wereld’ die door de COVID-19 lockdown niet kon doorgaan. Een deel van de geplande activiteiten werden omgetuned tot thuis concepten.

Meer info