Vraag tot ondersteuning

Het ontwikkelen en lanceren van de BUDA::rover was een complexe opdracht. Naast de bestaande kennis ivm programmeren en produceren van de rover was er ook kennis nodig om de rover online te krijgen met een duidelijke interface. Door het Ste(a)mHive netwerk werden we gelinkt met mensen van Devine, de opleiding Digital Design en Development.

Daarnaast konden we ook in zee gaan zee met enkele professionele spelers zoals 3Dprinthings.be en 7c7engineering.


Concrete aanpak

We konden vooral beroep doen binnen het Ste(a)mHive verhaal op niveau van het netwerk. Door het netwerk werden we gematched en geconnecteerd met partners vanuit onderwijs en de industrie.

Over dit project

Op 22 november 2020 werd de BUDA::rover gelanceerd in K in Kortrijk. De BUDA::rover is een voertuig volledig bedacht en gemaakt in het BUDA::lab. Het voertuig is zo gemaakt dat je dit kan besturen via comments in Youtube. Door middel van een handige interface, gemaakt door de opleiding Devine, kan je naast de commando’s om de rover te besturen ook batterij-capaciteit, vochtigheid, temperatuur, enz aflezen.

Voor de engineering en het programmeren was er een samenwerking met 7C7engineering. Voor de 3D geprinte wielen konden we hulp krijgen van 3Dprinthings.

Met dank aan:
www.dagvandewetenschap.be
www.7c7engineering.com
www.devine.be
www.3dprinthings.be
www.verougstraete.tv

Contactpersoon

info@budalab.be

Ook interessant

Open Labs Kortrijk - Maak je eigen neon lichtobject

Op dinsdag 14 februari 2023 organiseerden we in het 'Industrial Design Center' het 1ste Open Lab van Kortrijk.

Meer info

Blijf-in-je-kot STE(A)M-box

De blijf-in-je-kot STE(A)M-box werd uitgewerkt ter vervanging van het project ‘De ideale wereld’ die door de COVID-19 lockdown niet kon doorgaan. Een deel van de geplande activiteiten werden omgetuned tot thuis concepten.

Meer info

Mijn ideale wereld

“Samen bouwen aan een ideale buurt!” was de slogan van het STE(A)M-traject dat Athena campus Heule en BS De Dobbelsteen in maart 2020 op poten zou zetten. Hun doel was om kinderen tussen 9 en 12 jaar (uit kwetsbare gezinnen)  te stimuleren zelf de handen uit de mouwen te steken én samen te bouwen aan een ideale buurt.

Meer info

Global Children's Designathon

Kinderen tussen 8 en 12, die houden van uitvinden en dromen van een betere wereld kregen op de Global Children's Designathon de kans om nieuwe oplossingen te bedenken voor voedsel en klimaatactie over de hele wereld.

Meer info