De textielindustrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld én toch blijven we massaal textiel kopen en dumpen. Met als gevolg een gigantische textielafvalberg! Ook bij het Kringloopcentrum Z.-W.-Vlaanderen krijgen ze dagelijks massa textiel binnen. Niet alles kan verkocht worden én ook recyclage kent zijn grenzen. Een serieuze uitdaging die ze graag willen tackelen met jullie!

Op donderdag 25 mei (van 13u30 tot 17u30) dagen we jullie uit om de handen in elkaar te slaan en concrete ideeën te genereren over mogelijke STE(A)M activiteiten die bewustzijn creëren en/of kunnen bijdragen aan het drastisch verkleinen van de textielafvalberg. Sounds like a plan, niet?

De designathon is er voor iedereen die zin heeft om deze uitdaging te tackelen & op zoek is naar inspiratie voor nieuwe STE(A)M-activiteiten.

Om praktische redenen vragen we om in te schrijven tegen vrijdag 19 mei.

Waar?

De Kringloopwinkel Deltagroep (centrale diensten en inzamelpunt)
Warande 9
Heule Kortrijk
België

Wanneer?
25/05/2023 om 13:30
Prijs?
gratis
Delen
Inschrijven

Gerelateerd

Webinar: Het vrijwilligersstatuut doorgelicht.

09/11/2020

Heel wat organisaties worstelen met vragen over het vrijwilligersstatuut. Dit thema komt aan bod tijdens het webinar op maandag 9 november 2020. Tijdens deze webinars zal er gedurende een half uurtje uitleg gegeven worden door Tom Lemanhieu, voorzitter van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw.

Online Wetenschapsacademie Blankenberge

01/12/2021

VIER BOEIENDE ONLINE WORKSHOPS OP 1, 4, 8 en 11/12 Zit je in het 4de, 5de of 6de leerjaar? Hou…

Inspiratieweek STE(A)Mhive - 26 tot 29 april 2021

26/04/2021

Wat? Tijdens de online STE(A)Mhive-inspiratieweek ontdek je wat STE(A)M voor jouw jongerenorganisatie, jeugdwerking, buitenschoolse werking voor jongeren kan betekenen. Talrijke…