De textielindustrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld én toch blijven we massaal textiel kopen en dumpen. Met als gevolg een gigantische textielafvalberg! Ook bij het Kringloopcentrum Z.-W.-Vlaanderen krijgen ze dagelijks massa textiel binnen. Niet alles kan verkocht worden én ook recyclage kent zijn grenzen. Een serieuze uitdaging die ze graag willen tackelen met jullie!

Op donderdag 25 mei (van 13u30 tot 17u30) dagen we jullie uit om de handen in elkaar te slaan en concrete ideeën te genereren over mogelijke STE(A)M activiteiten die bewustzijn creëren en/of kunnen bijdragen aan het drastisch verkleinen van de textielafvalberg. Sounds like a plan, niet?

De designathon is er voor iedereen die zin heeft om deze uitdaging te tackelen & op zoek is naar inspiratie voor nieuwe STE(A)M-activiteiten.

Om praktische redenen vragen we om in te schrijven tegen vrijdag 19 mei.

Waar?

De Kringloopwinkel Deltagroep (centrale diensten en inzamelpunt)
Warande 9
Heule Kortrijk
België

Wanneer?
25/05/2023 om 13:30
Prijs?
gratis
Delen
Inschrijven

Gerelateerd

Webinar: Artificiële Intelligentie

16/03/2021

Artificiële Intelligentie is al enkele jaren stevig ingebed in ons leven. Er zijn al talloze AI-toepassingen en we gebruiken ze…

Webinar: Het vrijwilligersstatuut doorgelicht.

09/11/2020

Heel wat organisaties worstelen met vragen over het vrijwilligersstatuut. Dit thema komt aan bod tijdens het webinar op maandag 9 november 2020. Tijdens deze webinars zal er gedurende een half uurtje uitleg gegeven worden door Tom Lemanhieu, voorzitter van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw.

Webinar: Van STEM naar STE(A)M

10/02/2021

Op woensdag 10 februari 2021 zullen we het hebben over de letter ‘A’ in het acroniem STE(A)M. Hoe kan kunst geïntegreerd worden in een STEM-activiteit.